Zoeken

Lithium Quarantaine Container

Wij hebben een Lithium Quarantaine Container ontwikkeld. De container is een proactieve oplossing voor het beperken van brandrisico's bij defecte, beschadigde of gebruikte energiedragers.

Lithium Quarantaine Container
Lithium Quarantaine Container

Lithium Quarantaine Container: Een veilige oplossing voor defecte, beschadigde of gebruikte energiedragers

De Lithium Quarantaine Container speelt een cruciale rol in de veilige opslag van lithium batterijen, die als klasse 9 gevaarlijke goederen worden geclassificeerd. Het is een proactieve maatregel om het risico op brand te beperken en biedt een veilige omgeving voor het isoleren van lithium batterijen. Een van de belangrijkste doelen van de Lithium Quarantaine Container is het bestrijden van een ‘Thermal Runaway’, een kettingreactie in een lithium-ion-accu die bijna niet te blussen is. Dit fenomeen kan leiden tot het vrijkomen van giftige gassen, branden of zelfs explosies. Door de batterijen in deze container te plaatsen, wordt een Thermal Runaway voorkomen en wordt de veiligheid aanzienlijk verbeterd.

De veelzijdigheid van de container maakt het mogelijk om een breed scala aan producten veilig in quarantaine te plaatsen. Van defecte, beschadigde of gebruikte verpakkingen tot complete scooters of elektrische fietsen. Dit systeem is niet alleen belangrijk voor magazijnen, maar ook voor distributiecentra en andere logistieke knooppunten waar de veiligheid van lithium batterijen een prioriteit is.

De Lithium Quarantaine Container is ontworpen om preventief te handelen door potentieel gevaarlijke verpakkingen te isoleren. Deze containers zijn uitgerust met rook- en hittemelders om snel te detecteren of een verpakking ontbrandt. Hoewel de container zelf niet brandwerend is, heeft het een gespecialiseerd systeem dat de verpakkingen onder water houdt na een melding van de rook- of hittemelder. Hiervoor dient te container aangesloten te worden op een hydrant. Voor locaties zonder directe wateraansluiting kan een externe tank bovenop de container worden geplaatst om deze eenmalig volledig te vullen.

Een belangrijk kenmerk van de container zijn de vlotters, die het vullen stoppen zodra het waterniveau een vooraf ingestelde hoogte bereikt. Deze hoogte kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker, met markeringen op 1/3, 1/2, of ¾ van de container. De container wordt door deze markeringen efficiënt gevuld met water, zodat er niet onnodig afvalwater afgevoerd hoeft te worden. 

Na een quarantaine periode bieden de twee kijkglazen van de container medewerkers de mogelijkheid om de hoeveelheid water te inspecteren en vast te stellen of de lithiumbatterij nog brand of al gedoofd is, zonder de deuren te openen. Vervolgens kan men het water eenvoudig afvoeren via een aansluiting onderaan de container. Voor het legen van de container kan een vacuümwagen van Wilchem worden ingezet. Dankzij de roostervloer blijven verbrande verpakkingen en eventuele resten van plastic of karton achter, waardoor deze niet in de vacuümwagen belanden. Daarnaast kunnen wij zowel het afvalwater als de lithiumbatterijen afvoeren.  

De container is mobiel en kan gemakkelijk verplaatst worden met een heftruck. Dit maakt het mogelijk om de container strategisch te plaatsen waar nodig. Organisaties die bijvoorbeeld scooters of elektrische fietsen verkopen kunnen profiteren van deze oplossing door zelfs complete scooters of fietsen in de container te plaatsen voor quarantaine.

De Lithium Quarantaine Container biedt een proactieve maatregel voor bedrijven die de veiligheid van hun werknemers en faciliteiten waarborgen. Het is een essentiële investering voor een organisatie die te maken heeft met de opslag en distributie van lithium batterijen, en zorgt voor een veilige omgeving in afwachting van verdere verwerking of retourzending van defecte, beschadigde of gebruikte verpakkingen.

Door het gebruik van de quarantaine container kunnen organisaties voldoen aan de huidige veiligheidsnormen en zich voorbereiden op toekomstige wettelijke vereisten, zoals die voorgesteld in PGS 37.2. 

Graag meer details weten? En eventueel meer informatie opvragen? Klik dan hier!